Voor deel 2 heb ik mijn inspiratie gehaald bij Jeroen Meus. Zijn aardbeientaart met vanillepudding heb ik ondertussen op korte tijd al enkele keren mogen maken, voor de bananentaart heb ik maar een kleine, zeer simpele aanpassing uitgevoerd :-).
Het recept voor de aardbeientaart met vanillepudding vind je hier : https://dagelijksekost.een.be/gerechten/aardbeientaart-met-vanillepudding .
Ik heb het recept volledig gevolgd tot en met de bereiding van de crème suisse. Zo zag de taart eruit voor ze 2u moest afkoelen in de koelkast :
Nu laat je een gelatineblaadje weken in koud water. Ondertussen warm je 3 el abrikozenconfituur op samen met 1 el water. Knijp het gelatineblaadje uit en los het op in de opgewarmde abrikozenconfituur.
Versier de taart met bananenplakjes en smeer er de abrikozenconfituur over. En klaar 🙂 !
Er is misschien wel wat werk aan, maar het is echt de moeite waard.
Smakelijk !