Woensdag 16 Chocolademacarons met een vulling van melkchocolade en koffie

Ok, ik weet het, het is zondag. Deze week was enorm druk en ik heb nu pas tijd gehad om de blog bij te werken. Er werd woensdag in ieder geval gebakken en het was lekker :-). Ik heb nog maar eens macarons gemaakt (met chocolade) en een overheerlijke vulling van melkchocolade en koffie.

We beginnen met de koekjes. Het recept vind je hier : https://www.woensdagbakdag.be/woensdag-9-deel-1-macarons-met-een-ganache-van-blauwe-bessen-en-witte-chocolade/ .

Twee kleine wijzigingen voor de chocolademacarons :
– je vervangt 50g eiwit door 55g eiwit
– je voegt 5g cacaopoeder toe aan de bloemsuiker en het amandelpoeder.

Na het bakken zien onze macarons er zo uit :

Dan de vulling : melkchocolade met koffie ganache. Het recept vond ik hier : http://shabscuisine.blogspot.be/2012/10/chocolate-macarons-with-mocha-ganache.html .

Je hebt nodig :
– 100ml room
– 100g melkchocolade
– 1tl instant koffie.

Als je het recept volledig volgt dan ziet de ganache er zo uit :

Veel te lopend naar mijn mening. Ik zag het niet goed komen, dus ben ik een beetje verder gaan zoeken. Blijkbaar moet je voor 100ml room 150g melkchocolade gebruiken, dus ik heb 50g extra chocolade toegevoegd en om te compenseren ook 1/2 tl extra koffie.

Het duurt een tijdje voor de ganache vast genoeg is om de macarons mee te vullen. Je kan hem best even in de frigo zetten, maar vergeet niet regelmatig te gaan kijken, eens te vast krijg je de vulling niet meer gespoten.

Nu nog de koekjes vullen en klaar :-). Niet vergeten ze nog 24u te laten staan in de koelkast.

Smakelijk :-)!

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.