Nadat de chocolademacarons zo goed gelukt waren woensdag, dacht ik eens iets nieuws te proberen : kaneelmacarons. En wat gaat er nu beter bij kaneel dan appel :-).
Eerst de koekjes. Bij de droge ingrediënten voeg ik 5g kaneel toe. Ik gebruik ook 55g eiwit om de balans niet te hard te verstoren.
Mooie rondjes spuiten en een uurtje laten drogen.
Dan de oven in. Dit is redelijk spannend aangezien het bij de chocolademacarons hier in het begin ook misliep.
Er komen mooie voetjes, geen barsten, en ook de onderkanten zien eruit zoals het moet, oef :-)!
De vulling. Na heel lang zoeken heb ik dit recept gevonden : http://manonpassionpatisserie.over-blog.com/2018/02/apple-curd.html.
Hier de Nederlandse versie. Je hebt nodig :
– 6 appels
– het sap van een 1/2 citroen
– 3 eigelen
– 100g suiker
– 2el maïzena
– 125g boter
– 200ml water
Je wast, schilt en snijdt de appels in kubusjes. Je perst de halve citroen uit en je doet het sap in een kookpot. Je voegt de appels en het water toe en laat dit een 15-tal minuten koken tot de appels zacht zijn.
Kap de pot leeg in de blender en maak een puree zonder stukjes.
In een kookpot doe je nu de 3 eigelen, voeg de suiker toe en kloppen maar. Dan de appelpuree en vervolgens de maïzena toevoegen. Meng goed.
Nu zetten we de kookpot op het vuur en we blijven roeren tot we een dikkere crème hebben.
Haal de pot van het vuur en voeg de boter in stukjes toe. Afdekken en laten afkoelen in de frigo.
Als de crème dik genoeg is, kunnen we de koekjes vullen. Dit duurt wel even omdat het een grote hoeveelheid is. Je kan dus sowieso meer dan 14 macarons vullen met dit recept :-).
De macarons zien er in ieder geval al niet slecht uit en de appel curd is echt super lekker. De combinatie van de 2 proeven we morgen, kijk er al naar uit :-).
Smakelijk !